RSS is erg handig, lees verder...

RSS laat je snel zien wat er nieuw is op een site. Het is vervelend om steeds naar een site te moeten surfen om te kijken of er misschien iets nieuws is dat dan ook nog de moeite van het bekijken waard is. RSS is een oplossing voor dat probleem, met een 'RSS Reader' zie je het vanzelf zodra er iets nieuws is.

De meeste nieuwssites ondersteunen RSS. U kunt de 'koppen snellen', desgewenst een stukje van een verhaal lezen en al dan niet doorklikken naar de eigenlijke pagina. Door verschillende 'RSS-feeds' te combineren stel je als het ware je eigen krant samen.

Screendump van Nu.nl's RSS-feed over wetenschap in de Mac OS X Safari web browser

Nu.nl's RSS-feed over wetenschap in de Mac OS X Safari web browser.

Via RSS blijf je min of meer automatisch van iedere wijziging op de hoogte. Als je het niet gebruikt kunnen we het je aanraden.

Het enige wat je nodig hebt is een programma waarmee je de 'RSS informatie' (automatisch) kan selecteren en lezen. Internet Explorer 7 (Windows) en Safari 2 en nieuwer (Mac OS X) en FireFox 1.0 en nieuwer (meerdere besturingssystemen) ondersteunen RSS. Er is ook speciale RSS-software, zie de onderstaande link voor een overzicht:

Wil je meer over RSS weten, hier een paar links:
Valid XHTML 1.1